Waarden

Fast fashion heeft het beeld van de kledingindustrie volledig veranderd.

Terwijl nieuwe stijlen tegen lage prijzen overvloedig zijn, geeft deze meedogenloze productie en consumptie veel hogere kosten voor het milieu en voor de mens zelf.

 

Minimaliseren van de impact op het klimaat en stimuleren van de ontwikkeling van onze samenleving is dan ook het primaire doel van Weyler's Legacy's project. 

 

Dingen veranderen wel ten goede. We bevinden ons momenteel in een transitie van een nieuw type mode-industrie, gebaseerd op ecologische en holistische principes met hergebruik van materialen. Met oog voor onze waarden, onze samenleving en iedereen betrokken bij de supply chain.

Consumenten zijn vaak verblind door de allure van goedkope prijzen, zich niet bewust van de uitdagingen van vandaag. De explosieve groei van de wereldwijde mode-industrie heeft het goed gedaan voor sommigen, maar is gewelddadig onrechtvaardig voor de meeste anderen. Lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden zijn namelijk gangbaar, waarbij werknemers minder verdienen dan hun nationale armoedecijfers zoals vastgesteld door de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Buitensporig watergebruik, onverantwoord weggooien van afval en exponentiële groei van de door de mens gemaakte, niet-biologisch afbreekbare vezels (zoals polyester en vuile koolstofemissies van kolengestookte fabrieken) komen de planeet ook niet ten goede.

In feite, is de mode- industrie nu één van de meest vervuilende industrieën ter wereld, velen beschouwen deze als de 2e! meest vervuilende na de olie- industrie. 

 

We kúnnen kiezen voor organische en hergebruikte materialen. We kúnnen kiezen voor gecertificeerde fabrieken. We kúnnen proberen ons gedrag te veranderen. Maar uiteindelijk gaat het bij duurzame mode om waarden; beslissen wat we belangrijk vinden, bepalen hoe we geld uitgeven en kiezen hoe we met kleding omgaan die we al hebben. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor onze keuzes.

 

Weyler's Legacy is op missie om mode zinvol te maken, zodat u die betekenis terugvindt in het product. Als u zich eenmaal verbonden voelt met het verhaal erachter, begint u het kledingstuk te "bezitten" dat u hebt gekocht. Hoe meer projecten op deze manier gaan werken, hoe meer de consumenten van hun merken zullen gaan verwachten, en dat is waar wij naartoe willen.


Materialen

Materialen zijn de boodschap in de huidige designwereld. We kijken kritisch naar de elementen waarmee we werken, terwijl we tegelijkertijd verbonden blijven met de aarde. Dit voor een duurzamer productieproces en bewustwording van de vervuilende manieren waarop we tegenwoordig textielen maken.

 

We proberen weinig tot geen chemicaliën en water te gebruiken, werken zo energie-efficiënt mogelijk en produceren lokaal met organische, gerecyclede en gecultiveerde materialen. Zo hopen we 'afval' uit ons vocabulaire te verwijderen en nieuw leven te geven aan textuur, vezels en kleuren.


Weyler's Erfgoed

 

 Valeriano Weyler y Nicolau in 1890

 

Streven naar voortreffelijkheid,

de waarde van opoffering en

de voldoening van de nagekomen plicht.

 

Ongeacht de toevertrouwde missie, kapitein-generaal Valeriano Weyler y Nicolau (Palma de Mallorca, 17 September 1838 - Madrid, 20 Oktober 1930) hield altijd zijn woord, welke obstakels hij ook tegenkwam.

 

Dit zijn de principes die ons generaties later hebben gebracht om Weyler's Legacy te lanceren. Gezien de uitdagingen waarmee onze planeet te maken heeft én onze passie voor mode, voelden we ons genoodzaakt om deze uitdagingen binnen de kledingindustrie aan te gaan zoals Weyler dat zou doen.
Ons streven om zo goed mogelijk te worden kan niet alleen voor het milieu, maar ook voor de mensen die betrokken zijn bij onze kleding.
Wij werken met 100% verantwoorde mode:
transparant, duurzaam, ethisch, traceerbaar, organisch, klimaatneutraal, met re/upcycled componenten, zero waste, fair trade, gecertificeerd, circulair... ofwel;
het maximaliseren van kledingkwaliteit, ontwerp en levensduur.
 Uiteindelijk gaat duurzame mode om de klant; bewust van wat u waard bent en dat u beter verdient.
 
Veel onderscheidingen en titels behaalde de kapitein- generaal. Weyler's Legacy streeft slechts naar een stijlvolle site voor verantwoord winkelen. Geniet ervan!