Waarden

Fast fashion heeft het beeld van de kledingindustrie volledig veranderd. Terwijl nieuwe stijlen tegen lage prijzen overvloedig zijn, geeft deze meedogenloze productie en consumptie veel hogere kosten voor het milieu en voor de mens zelf.

 

Minimaliseren van de impact op het klimaat en stimuleren van de ontwikkeling van onze samenleving is het primaire doel van Weyler's Legacy's project. 

 

Dingen veranderen wel ten goede. We bevinden ons momenteel in een transitie van een nieuw type mode-industrie, gebaseerd op ecologische en holistische principes met hergebruik van materialen. Met oog voor onze waarden, onze samenleving en iedereen betrokken bij de supply chain.

Consumenten zijn vaak verblind door de allure van goedkope prijzen, zich niet bewust van de uitdagingen van vandaag. De explosieve groei van de wereldwijde mode-industrie heeft het goed gedaan voor sommigen, maar is gewelddadig onrechtvaardig voor de meeste anderen. Lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden zijn namelijk gangbaar, waarbij werknemers minder verdienen dan hun nationale armoedecijfers zoals vastgesteld door de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Buitensporig watergebruik, onverantwoord weggooien van afval en exponentiële groei van de door de mens gemaakte, niet-biologisch afbreekbare vezels (zoals polyester en vuile koolstofemissies van kolengestookte fabrieken) komen de planeet ook niet ten goede.

In feite, is de mode- industrie nu één van de meest vervuilende industrieën ter wereld, velen beschouwen deze als de 2e! meest vervuilende na de olie- industrie.  

 

We kúnnen kiezen voor organische en hergebruikte materialen. We kúnnen kiezen voor gecertificeerde fabrieken. We kúnnen proberen ons gedrag te veranderen. Maar uiteindelijk gaat het bij duurzame mode om waarden; beslissen wat we belangrijk vinden, bepalen hoe we geld uitgeven en kiezen hoe we met kleding omgaan die we al hebben. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor onze keuzes.

 

Weyler's Legacy is op missie om mode zinvol te maken, zodat u die betekenis terugvindt in het product. Als u zich eenmaal verbonden voelt met het verhaal erachter, begint u het kledingstuk te "bezitten" dat u hebt gekocht. Hoe meer projecten op deze manier gaan werken, hoe meer de consumenten van hun merken zullen gaan verwachten, en dat is waar wij naartoe willen.